Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zázvorové brambory
(Hab)
recept číslo: 2514
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

300 g brambor
1/2 květáku
3 lžíce másla
1/2 lžičky drceného kmínu
5 cm čerstvého nebo 1/2 lžičky drceného zázvoru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky chilli koření
1/2 lžičky mletého pepře
sůl
1 lžíce kečupu
 

Postup

Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenčí plátky. Květák rozdělíme na růžičky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Do větší a hlubší pánve dáme rozpustit máslo, vsypeme nakrájené brambory, květák a plátky zázvoru a asi 5 minut opékáme a mícháme. Osolíme, přidáme rajský protlak a koření. Květák a brambory pustí vodu, takže přikryjeme pokličkou a dusíme až zelenina změkne. Pokud je třeba podlijeme, ale většinou to není nutné.
Podáváme horké jako samostatné jídlo (vhodné i pro vegetariány) nebo jako přílohu k pečenému masu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".