Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pašerácké kuře
(Hab)
recept číslo: 2504
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
150 ml olivového oleje
150 g oliv
2 lžíce rozmarýnu
Sůl
Mletý pepř
4 stroužky česneku
1 citrón
600g menších brambor
 

Postup

Nejdříve si připravíme marinádu na kuře. V míse smícháme olej, šťávu a kůru z jednoho citrónu, prolisovaný česnek, rozmarýnu, sůl a mletý pepř. Touto směsí potřeme kuře zvenku i zevnitř a necháme přes noc marinovat na chladném místě. Kuře předáme do pekáče a část zbylé marinády nalijeme dovnitř kuřete. Kuře v pekáči obložíme malými oloupanými a na poloviny překrojenými bramborami, olivami a polijeme zbytkem marinády. Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Ke konci pečení na chvíli odkryjeme, aby kuře mělo křupavou kůrčičku.
Poznámka:
Jednoduché, levné a prakticky z jehnoho hrnce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".