Očištěného kapra (bez šupin, ale s kůží) zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, všechno koření a na kolečka nakrájenou cibuli. Přivedeme do varu a zvolna vaříme asi 15 minut. Jakmile se maso začíná oddělovat od kostí, vyjmeme z vývaru. Pečlivě vyjmeme všechny kosti, odstraníme kůži a je-li třeba, rozkrájíme maso na větší kousky. Vývar procedíme, doplníme kečupem. Ve smetaně rozmícháme žloutky a za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru. Vložíme kousky rybího masa a necháme prohřát. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou čerstvou petrželkou. Pokud má být polévka vydatnější, můžeme k ní podávat topinky s česnekem nebo česnekové toasty.
Poznámka:
Můžeme také přidat kapří hlvu (samozřejmě dobře očištěnou a bez skřelí.