Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Závitky z pangase
(bry)
recept číslo: 2497
panzav.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g pangase (ryba)
150 g sýra Niva
150 g anglické slaniny
4 lahůdkové cibulky
koření na ryby
1 lžíce olivového oleje
sůl
 

Postup

Pangasí filety bývají hodně "mokré", takže z nich nejdříve odsajeme papírovou utěrkou přebytečnou vodu. Mírně je posolíme (kdo solí málo, ani nemusí), posypeme kořením na ryby (stačí po vnitřní straně) a nakrájíme na kusy, ze kterých se budou dělat dobře závitky. Na každý kousek položíme hranolek sýra Niva, lahůdkovou cibulku překrojenou napůl, rybí maso zavineme a obtočíme kouskem anglické slaniny. Většinou vše nedrží ideálně, tak připevníme třeba párátkem nebo jehlou na závitky. Na povrchu ještě posypeme kořením na ryby.
Závitky vložíme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli jednou lžící olivového oleje. Dáme do trouby zahřáté asi na 190 stupňů C a zapékáme asi 20 minut.
Není třeba ničím podlévat, sýr uvnitř se roztaví a vše spojí, slanina se krásně opeče.
Zatím si můžeme uvařit třeba nové brambory jako přílohu. Dobrá je i chuťově méně výrazná zelenina. Na fotografii je směs hrášku, mrkve a kukuřice. Použila jsem zmraženou zeleninovou směs, stačí vhodit do vařící osolené vody, přivést k varu, po minutě zcedit, přidat plátek másla a pod pokličkou nechat dojít.
Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem získala na stránkách www.brydova.cz, kde jsou závitky z pangase připravovány dokonce v domácí pekárně.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".