Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké menší plátky. Každý plátek poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm jednu z nakrájených cibulí, potom přidáme maso a společně restujeme asi 2 minuty, pak odstavíme ze zdroje tepla.
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli dusíme. Potom přidáme maso, přimícháme víno a šlehačku, osolíme, osladíme a opepříme. Společně prohříváme asi 5 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud máte náhodou čerstvé hříbky, můžete jimi směle nahradit žampiony.