Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rychlé telecí plátky se žampiony
(kni)
recept číslo: 2495
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g telecí plece
4 lžíce hladké mouky
3 středně velké cibule
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
200 g žampionů
200 ml bílého vína
kelímek smetany ke šlehání
1 lžička cukru
bílý pepř
sůl
 

Postup

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké menší plátky. Každý plátek poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm jednu z nakrájených cibulí, potom přidáme maso a společně restujeme asi 2 minuty, pak odstavíme ze zdroje tepla.
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli dusíme. Potom přidáme maso, přimícháme víno a šlehačku, osolíme, osladíme a opepříme. Společně prohříváme asi 5 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud máte náhodou čerstvé hříbky, můžete jimi směle nahradit žampiony.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".