Meruňky omyjeme, zbavíme pecek, posypeme polovinou cukru a necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Prosátou mouku, vejce, na kousky nakrájené máslo, sůl a trochu vody smísíme a zpracujeme na hladké těsto. Vytvoříme z něj bochánek, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu nejméně 15 minut odpočinout.
Dortovou formu s vyšším okrajem vytřeme tukem, těsto rozválíme na plát o výšce asi ½ cm a dvěma třetinami těsta vyložíme formu. Naplníme okapanými meruňkami, které zasypeme zbývajícím cukrem. Zbylou třetinou rozváleného těsta koláč zakryjeme, okraje těsta trochu navlhčíme a spojíme. Koláč potřeme oslazeným mlékem a vložíme do dobře vyhřáté trouby, kde ho pečeme asi 40 minut. Ihned po upečení ho vyklopíme na mřížku a lehce poprášíme moučkovým cukrem.