Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík na grilu
(kni)
recept číslo: 2479
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 králík (asi 1,5kg)
5 větviček čerstvého tymiánu
500 ml bílého vína
250 ml sojové omáčky
několik zrnek černého pepře
mletý černý pepř
sůl
olej na potření
 

Postup

Králíka nakládáme den před grilováním do marinády. Rozdělíme ho na porce a vložíme do nádoby vhodné na marinování spolu s větvičkami tymiánu.
V kastrolu smícháme bílé víno se sojovou omáčkou, přidáme mletý i celý pepř a vše necháme přejít varem. Ještě horké nalijeme na králíka, přikryjeme pokličkou a uložíme do chladna.
Před grilováním maso vyjmeme a jemným papírovým ubrouskem osušíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připraveného králíka grilujeme, čas od času obrátíme a potřeme marinádou. Před podáváním osolíme.
Poznámka:
Na suroviny nenáročné, snad je to čekání, až se odleží...

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".