Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová kýta na kari
(kni)
recept číslo: 2476
karijab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřové kýty
sůl
kari koření
20 g oleje
100 g jablek
60 g cibule
20 g rozinek
20 g hladké mouky
100 g bílého jogurtu
kousek masoxu
 

Postup

Vepřovou kýtu rozkrojíme na 4 porce, osolíme je, poprášíme kari kořením a po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme trochou vody, přidáme ještě trochu kari koření a dusíme pod pokličkou, až maso téměř změkne. Potom přidáme hrubě nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibuli, masox, propláchnuté rozinky a společně dusíme, až maso změkne.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou a povaříme asi 3 minuty. Kdo má rád hladké omáčky, může v tomto okamžiku použít ponorný mixér a rozmixovat. Maso vrátíme do omáčky, necháme společně prohřát a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s vařenou rýží nebo s těstovinami.

Názory čtenárů

Hledala jsem nějaký recept, který jsem ještě nevařila a zkusila jsem tenhle. Kdo máte rád jemné omáčky, jistě ho oceníte.
Iva dne 11.4.2011 19:13:29
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".