Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečená treska se žampiony
(cas)
recept číslo: 2441
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 filé z tresky
300 g žampionů
2 červené cibule
250 ml červeného vína
3 lžíce másla
1 lžička oregana
½ citronu
sůl
mletý pepř
250 g zakysané smetany
2 žloutky
50 g strouhaného tvrdého sýra
 

Postup

Žampiony očistíme a dvě třetiny množství nakrájíme nadrobno, zbytek dáme stranou. Cibuli nakrájíme na kostičky a na dvou lžících másla ji necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a krátce podusíme. Zalijeme vínem, přidáme oregano a ještě chvíli dusíme. Polovinu této houbové směsi dáme na dno tukem vytřené zapékací misky.
Filé osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Poklademe do zapékací misky a na vrch rozdělíme zbytek žampionové směsi. Zakysanou smetanu se žloutky, solí a pepřem rozšleháme, nalijeme na povrch a posypeme nastrouhaným sýrem.
Zapékáme v troubě nebo pod grilem po dobu asi 15 minut.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".