Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Špíz z kuřecích jater
(cas)
recept číslo: 2440
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 mango
50 g nesolených arašídů
1 stroužek česneku
1 malá cibule
2 chilli papričky
50 g ořechového másla
kousek celé skořice
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
3 lžíce oleje
 

Postup

Mango umyjeme, oloupeme a vyjmeme pecku. Půlku plodu nakrájíme na kostičky, druhou půlku drobně nasekáme. Stejně drobně nasekáme i arašídy, cibuli, česnek a chilli papričky. Na pánvi rozpálíme oleje a všechny nasekané suroviny v něm orestujeme. Přidáme skořici, sojovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, cukr a nakonec vmícháme ořechové máslo. Snížíme příkon tepla, podusíme ještě asi 10 minut a necháme vychladnout.
Játra omyjeme a namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Potom je vyjmeme, necháme okapat, osušíme. Pak kousky jater napichujeme střídavě s kousky manga na jehly. Připravený špíz namočíme v připravené směsi a grilujeme asi 15 minut po všech stranách. Během grilování ještě připravenou směsí potíráme. Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Dle R. Hrušínského (převzato z časopisu)

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".