Mango umyjeme, oloupeme a vyjmeme pecku. Půlku plodu nakrájíme na kostičky, druhou půlku drobně nasekáme. Stejně drobně nasekáme i arašídy, cibuli, česnek a chilli papričky. Na pánvi rozpálíme oleje a všechny nasekané suroviny v něm orestujeme. Přidáme skořici, sojovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, cukr a nakonec vmícháme ořechové máslo. Snížíme příkon tepla, podusíme ještě asi 10 minut a necháme vychladnout.
Játra omyjeme a namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Potom je vyjmeme, necháme okapat, osušíme. Pak kousky jater napichujeme střídavě s kousky manga na jehly. Připravený špíz namočíme v připravené směsi a grilujeme asi 15 minut po všech stranách. Během grilování ještě připravenou směsí potíráme. Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Dle R. Hrušínského (převzato z časopisu)