Tuk a hladkou mouku na tukové těsto zpracujeme, až je hladké a dáme do chladna odležet. Kynuté těsto připravujeme klasicky. Nejdříve rozdrobíme do vlahého mléka kvasnice, přidáme trochu mouky a necháme v teple vytvořit kvásek. Po vykynutí jej smícháme s moukou, solí a žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Nemělo by se lepit ani na misku, ani na vařečku, nemělo by být tuhé ani řídké. Těsto přikryjeme a necháme v teple kynout asi hodinu.
Potom vykynuté těsto předáme na pomoučený vál a vyválíme na plát. Také z druhého těsta vyválíme (menší) plát a dáme jej na polovinu kynutého těsta. Přikryjeme druhou polovinou a okraje dobře přitlačíme. Rozválíme válečkeme, složíme třikrát do sebe a znovu necháme asi půl hodiny kynout. Tento postup ještě jednou opakujeme včetně další půlhodiny kynutí.
Zatím si připravíme nádivku smícháním uvedených surovin, ale může být i jakákoliv jiná nádivka. Těsto rozválíme na plát, rozkrájíme na čtverečky o straně asi 10 až 15 cm. Dobrostřed dáme lžičku náplně, rohy čtverce vytáhneme, přehneme je přes sebe a dobře přitlačíme. Koláč přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vejcem. Upečeme v troubě předehřáté asi na 180 stupňů C.