Pre lepšiu chuť je dobré rozmiešať bryndzu s kyslou smotanou a trochou vody z uvarených halušiek... Halušky majú potom jemnejšiu chuť... :) Katka dne 19.8.2012 13:52:09 |
halušky se dělaji s polohrube mouky tosou prave halušky jinak postup dobry
učitelka dne 9.1.2012 00:16:03 |
Dělám halušky ještě na jiný způsob, snad tento recept pochází z Podkrkonoší. Jsou to halušky s houbami. Připravíme si těsto z nastrouhaných brambor, polohrubé mouky a soli. Do hrnce dáme vařit do většího množství vody sušené houby, které vybereme a dáme podusit na rozpuštěné máslo, vodu nevzlejeme. Halušky zavařujeme do tohoto osoleného houbového vývaru. Po uvaření smícháme s orestovanými houbami na másle. Másla musí být dostatek, aby se halušky pořádně promastily. Všichni máme tyto halušky moc rádi a po letošním vydařeném houbovém létě možná máte spoustu usušených hub a nevíte co s nima. Grichová Milena dne 11.11.2010 19:55:05 |
Já také nemusím s brynzou, ale dělám obměnu: Uvařím halušky,zvlášť uvařím kyselé zelí a dám stranou. uvařím dobré uzené,ˇ( nejlepší, ale je od soukromníka co už se nevaří)nakrájím na kostičky. Teď to nejdůležitější nakrájet houby-směs-větší množství, na sádle zpěním cibuli, přidám houby, kmín a dusím dokud se voda úplně neodpaří až v polovině dušení přidám trošku soli. Nakonec přidám utřený česnek se solí nesmí být prolisovaný to má jinou chuť a není to ono. Pak všechny suroviny smíchám dohromady a dám chvíli zapéct do trouby. Je to úžasná mňamka a zdá se pracná, ale není. Vše si nanoste na pracovní desku a jeďte.(Ten utřený česnek dávám i do smaženice to je pak to pravé ořechové). Jarka D. dne 1.4.2008 22:12:26 |
taky dělám halušky u nás je to sváteční jidlo ,ale super máme to rádi všichni a hodně špeku na halušky prostě je to BOMBA hihi i Kalorická Zdenka dne 29.4.2007 |
Na Slovensku nie je zvykom dávať do cesta vajíčko. A múku dávame aj hl. aj polohrubú. Elen-Slovensko dne 25.4.2006 |
Podle mě jsou halušky to vůbec nejlepší jídlo jaký znám.moje máma je totiž ze Slovenska tak nám je dělá docela často i když já je s tou bryndzou moc nemusim.Jen tak s vajíčkama nebo se škvarkama sou absolutně "BEST".
pierro dne 1.2.2005 |
Také děláváme již leta halušky z brambor. Já použiji jen poloviční množství a přesto se nikdo nemůžeme hnout. S bryndzou i se zelím jsou výborné Eskarína dne 11.12.2004 |
Chcete-li halušky zvládnout rychle, stačí koupit chlupaté knedlíky v prášku a připravit těsto dle návodu. Část těsta odpovídající jedné porci dáte na prkénko a rychle nožem odkrajujete malé kousky do vařící vody. Jakmile vyplavou, vyjmete je děrovanou naběračkou z vody a dáte na talíř, kde jste předem rozdrobili brynzu. Promícháte a posypete opečenou slaninou. Když si to trochu natrénujete, máte večeři hotovou za 15 minut. Z jednoho sáčku chlupatých knedlíků v prášku jsou tři poctivé porce halušek. Iva dne 30.5.2003 |
Konečně recept na halu?ky, jak je znám od své babičky z východního Slovenska - pěkně z brambor. Výborné jsou té? s kysaným zelím, nebo jen tak lehce oma?těné. V?ichni se po nich mů?eme utlouct! Bery dne 31.1.2002 |