Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pikantní kotlety po italsku
(kni)
recept číslo: 2426
ipiko0.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

6 vepřových kotlet bez kostí
2 lžíce ostré hořčice
1 lžička sušeného oregana
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
120 ml suchého bílého vína
½ kostky na kuřecí nebo hovězí vývar
4 lžíce jablečného octa
zelená petrželka
hladká mouka
 

Postup

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, okraje několikrát nakrojíme. Potřeme je hořčicí a obalíme v hladké mouce. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na hlubší pánvi rozehřejem olej a máslo, když začne tuk bublat, přidáme česnek a oregano. Mícháme asi minutu. Potom na tuku osmažíme kotlety po obou stranách. Na kotlety nalijeme víno a přidáme rozdrcenou kostku na vývar. Pomalu dusíme tak dlouho, dokud se skoro všechna tekutina nevypaří. Potom kotlety pokapeme jablečným octem a dusíme další tři minuty.
Podáváme s těstovinami, kotlety posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Názory čtenárů

Dobrý recept do horkého počasí. Jen česneku jsem tam přidala mnohem více, ten loňský nemá už tu správnou sílu.
Iva dne 6.7.2009 16:00:32
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".