Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zapečená růžičková kapusta
(vra)
recept číslo: 2417
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kg růžičkové kapusty
100 g tvrdého sýra
2 cibule
Muškátový oříšek
Vývar
Sůl
tuk
 

Postup

Růžičkovou kapustu očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Vývar uvedeme do varu (stačí asi půl litru), vložíme do něj kapustičky a nakrájenou cibuli a povaříme, až kapustičky změknou (zkusíme nožem). Potom kapustičky zcedíme a vložíme do zapékací misky vytřené tukem a poklademe na proužky nakrájeným sýrem. Vložíme do trouby a zapečeme, až se sýr rozpustí.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší.
Obměna: Pro masožrouty můžeme přidat do zapékací misky i proužky anglické slaniny.

Názory čtenárů

úžasné. doporučuji!!!
Soňa dne 6.11.2009 15:24:12
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".