Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zemplínská polévka
(sta)
recept číslo: 2414
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Zelný lák
olej
cibule
mletá paprika
sušené houby
domácí klobáska
2 lžíce hladké mouky
100 g rýže
sůl
 

Postup

Zelný lák doplníme vodou tak, aby vyhovovala kyselost polévky. Povaříme asi 5 minut. Potom přidáme sušené houby namočené předem ve vodě a rýži. Vaříme tak dlouho, dokud není rýže měkká (zhruba 10 minut). Zatím si připravíme speciální jíšku. Na pánev dáme trochu oleje (sádla), přidáme dvě lžíce mouky a nakrájenou cibuli. Osmahneme a na konec přidáme lžičku červené papriky, promícháme a odstavíme. Jíšku necháme zchladnout, rozředíme vodou a vlijeme do polévky. Společně ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku podle potřeby dochutíme a přidáme na kousky nakrájenou opečenou klobásu.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".