Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby byla stejnoměrně silná a velmi lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očistíme si i žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.
V kastrolu rozpálíme olivový olej a opečeme na něm v mouce obalené řízky po obou stranách. Neopékáme velmi prudce, spíše pomaleji (cca 8 minut po každé straně). Potom řízky vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, cibuli a nasekanou šalvěj, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vlahé vody. Dusíme asi pět minut, potom přidáme víno, smetanu,pouye společně prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec necháme v omáčce rozpustit máslo. Touto omáčkou přeléváme řízky až na talíři. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i těstoviny. Ozdobit můžeme celými lístky šalvěje.
Poznámka:
Na tento recept je vhodné mít čerstvou šalvěj. Na zahrádkách vydrží i přes zimu, nyní lze koupit čerstvé bylinky i v malých plastových krabičkách v supermarketu. Alespoň v tom, který já navštěvuji.