Den předem si připravíme základ pro náplň. Rozlámeme hořkou čokoládu, smetanu uvedeme do varu a čokoládu v ní rozpustíme za stálého míchání. Potom odstavíme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Než ale ztuhne, tak vmícháme ještě změklé máslo a odložíme do chladna do druhého dne. Druhý den hmotu vyšleháme do hladkého krému.
Máslo rozehřejeme a necháme vychladnout. Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme je do tuhého sněhu společně se špetkou soli. Když je sníh tuhý, vešleháme ještě polovinu cukru. Žloutky se zbylým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do hustého napěněného krému. Na žloutkový krém navršíme tuhý sníh, na to prosijeme hladkou mouku, škrobovou moučku a kakao. Vše zlehka promícháme. Nakonec vmícháme zchladlé máslo (také opatrně).
Těsto naplníme do dortové formy vytřené tukem a vysypané hrubou moukou, vložíme do trouby rozpálené na 180 st. C a pečeme asi 35 minut. Necháme zchladnout a poté korpus vyjmeme z formy. Rozřízneme ho podélně na tři stejně silné pláty a každý pokapeme višňovou šťávou. Dva z plátů potřeme silněji krémem a můžeme i obložit višněmi (pokud máme z kompotu). Pláty složíme na sebe, mírně přitlačíme nebo zatížíme na chvíli prkénkem. Zbylým krémem potřeme celý povrch dortu, na vrchní části vytvoříme lžící mělké prohlubně. Na závěr posypeme dort přes sítko hustě kakaovým práškem.