Grapfruit oloupeme, pečlivě odstraníme i vnitřní bílou (hořkou) slupku. Nakrájíme ho a rozmixujeme. V hlubší nádobě šleháme žloutky, cukr a tuk, jakmile je směs hladká, zašleháme ještě grapovou drť. Potom přidáme mleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a už jen vařečkou promícháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vytřený tukeme a vysypaný hrubou moukou a pečeme v troubě předehřáté na 190 st. C.
Polevu si připravíme třením uvedených surovin – musí být hladká a lesklá. Rozetřeme ji na vychladlý moučník a po ztuhnutí krájíme na řezy.
Poznámka:
Až tento moučník budete dělat, tak budete řešit, co s tím druhým grepem, ze kterého jsou potřeba jen dvě lžíce šťávy. Jednotlivé dílky grepu můžete překrojit a ozdobit jimi řezy.