K prosáté hladké mouce přidáme sůl, vejce, vodu a olej a zpracujeme. Zpočátku třeba nožem, vznikne hustá kaše, potom je třeba rukama vypracovat hladké těsto. To vložíme na 30 minut pod horký hrnec.
Na nádivku smícháme všechny suroviny, hmota musí být hladká a hustá. Těsto rozválíme do velikosti asi 50 x 70 cm – musí být velmi tenké. Lépe to jde na velkém kusu hladké bavlněné látky. Pokud má těsto někde silnější okraje, odřízneme je a později použijeme na ozdobení závinu. Asi 2/3 povrchu těsta potřeme rovnoměrně nádivkou, na kratších stranách necháme asi 3 cm volné konce, které přehneme přes nádivku. Pomocí látky, na které jsme těsto rozváleli, závin svinujeme. Konce těsta dobře stlačíme, závin přeložíme na pomaštěný plech. Žloutek rozšleháme s mlékem a závin jím potřeme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 až 220 stupňů a pečeme asi 30 minut.
Poznámka:
Vyválení těsta vyžaduje zručnost!