Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Klasický srnčí hřbet
(kni)
recept číslo: 2385
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g másla
50 g cukru
4 vejce
100 g čokolády
50 g hladké mouky
2 balíčky čokoládového pudinkového prášku
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce mléka
75 g mletých ořechů
Poleva:
125 g moučkového cukru
30 g kakaa
1,5 lžíce horké vody
25 g másla
40 g oloupaných nakrájených mandlí

 

Postup

Třeme změklé máslo, postupně přidáváme celá vejce a cukr. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu a mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Mléka použijeme jen málo, tsto musí zůstat dostatečně husté. Nakonec vmícháme mleté ořechy. Těstem naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou klasickou oblou formu na srnčí hřbet a vložíme do trouby předehřáté asi na 190 stupňů C. Pečeme asi 50 minut.
Na polevu smícháme cukr s kakaem a horkou vodou tak, aby vznikla hladká hmota. Potom přidáme do cukrové hmoty rozehřáté máslo. Polevou potřeme (polijeme) vychladlý srnčí hřbet. Oloupané mandle nakrájené na dlouhé třísky zapícháme do polevy na celém povrchu hřbetu. Je to sice piplačka, ale velmi zajímavě to vypadá.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".