Třeme změklé máslo, postupně přidáváme celá vejce a cukr. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu a mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Mléka použijeme jen málo, tsto musí zůstat dostatečně husté. Nakonec vmícháme mleté ořechy. Těstem naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou klasickou oblou formu na srnčí hřbet a vložíme do trouby předehřáté asi na 190 stupňů C. Pečeme asi 50 minut.
Na polevu smícháme cukr s kakaem a horkou vodou tak, aby vznikla hladká hmota. Potom přidáme do cukrové hmoty rozehřáté máslo. Polevou potřeme (polijeme) vychladlý srnčí hřbet. Oloupané mandle nakrájené na dlouhé třísky zapícháme do polevy na celém povrchu hřbetu. Je to sice piplačka, ale velmi zajímavě to vypadá.