Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Mandlová hvězda
(cas)
recept číslo: 2371
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
200 g másla
200 g hnědého cukru
100 g oranžátu
100 g sekaných mandlí
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 vejce
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
Na ozdobení:
50 g mandlových lupínků
170 g meruňkového džemu
2 lžíce moučkového cukru
80 ml mandlového likéru
 

Postup

Změklé máslo s cukrem, solí a nastrouhanou pomerančovou kůrou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme jedno vejce za druhým. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně nasekaný oranžát a mandle.
Formu na hvězdu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 st. C. Trvá to asi 40 až 50 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby hvězdu několikrát propíchneme špejlí a pokropíme mandlovým likérem. Necháme částečně vychladnout ve formě, vlahou vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout zcela.
Mandlové lupínky osmažíme na pánvi na velmi malém množství tuku, předáme na talíř a necháme vychladnout. Džem trochu zahřejeme, protřeme hustým sítem (aby byl bez kousků), hvězdu jím potřeme na povrchu, hned posypeme mandlovými lupínky a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".