Změklé máslo s cukrem, solí a nastrouhanou pomerančovou kůrou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme jedno vejce za druhým. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně nasekaný oranžát a mandle.
Formu na hvězdu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 st. C. Trvá to asi 40 až 50 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby hvězdu několikrát propíchneme špejlí a pokropíme mandlovým likérem. Necháme částečně vychladnout ve formě, vlahou vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout zcela.
Mandlové lupínky osmažíme na pánvi na velmi malém množství tuku, předáme na talíř a necháme vychladnout. Džem trochu zahřejeme, protřeme hustým sítem (aby byl bez kousků), hvězdu jím potřeme na povrchu, hned posypeme mandlovými lupínky a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.