Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro veget
(cas)
recept číslo: 2367
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 malá hlávka mladého zelí
1 mrkev
1 petržel
Kousek celeru
2 stroužky česneku
30 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů
 

Postup

Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Ze zelné hlávky odstraníme vrchní oschlé listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Vhodné k této úpravě je zelí mladé, kdy hlávka je měkká. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata necháme okapat z oleje a také nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme olivový olej a na něm prudce opečeme čtvrtky zelí. Vložíme česnek, rajčata a nakrájenou zeleninu, osmahneme, osolíme a opepříme. Do vypečené šťávy přidáme několik lžic vody, promícháme, přiklopíme pokličkou, ztlumíme příkon tepla a společně dusíme asi 15 minut.
Na závěr vmícháme kapary a ihned podáváme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".