Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Telecí ragú s houbami
(cas)
recept číslo: 2359
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

800 g telecí plece (nebo telecí krk či hrudí)
2 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
200 ml bílého vína
600 ml hovězího vývaru
1 lžička zrnek pepře
3 zrnka nového koření
1 bobkový list
3 hřebíčky
1/2 lžičky tymiánu
400 g hub (i mražených)
2 lžíce másla
zelená petrželka
 

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm opečeme ze všech stran, přidáme cibuli a česnek a ještě krátce opečeme společně. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání zalijeme vínem a vývarem. Přidáme koření. Dusíme volněji pod pokličkou, občas promícháme. Je-li třeba, přilijeme trochu vody nebo vývaru.
Máme-li čerstvé houby, po očištění je pokrájíme na větší kousky a podusíme na másle. Zmražené houby necháme jen trochu rozmrazit, většinou bývají před zmražením tepelně upravované. Lepší je směs hub než jeden druh a lépe v tomto ragú chutnají tvrdší houby (lišky, růžovky apod.) Houby přidáme do omáčky a dusíme s masem ještě asi 20 minut. Hotovou omáčku můžeme zahustit instatní světlou jíškou.
Podáváme s rýží nebo s těstovinami. Na talíří posypeme nasekanou petrželkou nebo lístečky čerstvého tymiánu (pokud máme).

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".