Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králík po myslivecku
(cas)
recept číslo: 2343
kramysk.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 menší králík
2 cibule
1 kg rajčat
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
50 g sádla
250 ml červeného vína
1 lžíce škrobové moučky
 

Postup

Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno pekáče uděláme vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Navrch položíme připravené porce králíka a posypeme je tymiánem. Na každou porci dáme kousek sádla, mezi maso a na maso dáme zbytek cibule, nakrájený česnek a rajčata. Zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme při teplotě asi 200 st. C po dobu 90 minut.
Potom z pekáče odebereme trochu šťávy, zamícháme do ní škrobovou moučku, nalijeme zpět do pekáče a necháme krátce povařit. Podle potřeby dosolíme a připepříme. Podáváme s vařenými bramborami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".