Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Losos s kaparovou omáčkou
(cas)
recept číslo: 2342
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce lososa bez kůže
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
1 lžička bílého vinného octa
150 ml rybího vývaru
3 lžíce sladké smetany
200 ml mléka
1 lžíce kaparů
1 lžíce sekané čerstvé pažitky
1 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 lžička škrobové moučky
sůl a pepř
 

Postup

Plátky lososa vložíme do mělké zapékací misky, přidáme bobkový list, černý pepř, ocet a vývar. Misku přikryjeme alobalem a pečeme v troubě zahřáté asi na 180 st. C po dobu 20 minut. Maso je hotové, když ztmavne a jde lehce oddělovat.
Maso poté vyjmeme z misky a udržujeme v teple. Do pánve přelijeme tekutinu ze zapékací misky, vmícháme smetanu, kapary, kopr a pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Potom v oddělené nádobě smícháme mléko se škrobovou moučkou, přidáme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne (vaří se krátce).
Touto omáčkou přelijeme plátky lososa, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".