Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Tvarohový koláč s čokoládou
(cas)
recept číslo: 2341
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g jemně nastrouhané čokolády
100 g moučkového cukru
250 g tuku
1 vejce
Náplň:
300 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
3 žloutky
100 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
750 g měkkého tvarohu
100 g brusinkového džemu
 

Postup

Nastrouhanou čokoládu s prosátým cukrem a změklým tukem utřeme do pěny, přidáme vejce a našleháme. Přidáme mouku a vše zpracujeme na vláčné těsto, které necháme v chladnu asi hodinu odležet.
Část mléka ohřejeme, ve zbytku rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme k horkému mléku a mícháme do zhoustnutí. Pudink necháme za občasného promíchání (aby se nevytvořil škraloup) vychladnout.
Žloutky utřeme s krupicovým a vanilkovým cukrem, postupně přidáváme tvaroh a pudink a vše rozmícháme na vláčný krém. Nakonec do něj vmícháme brusinky. Z těsta asi jednu třetinu oddělíme a dáme stranou. Ze zbytku vyválíme placku a vložíme ji do dortové formy tak, aby pokrývala i svislé stěny formy asi do výše 4 cm. Těsto na dně propícháme vidličkou a zapečeme v troubě rozehřáté na 200 stupňů C asi 10 minut.Ze zbytku těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme různé tvary na ozdobení povrchu moučníku (tvary volíme dle příležitosti, ke které koláč připravujeme).
Na zapečené těsto rozetřeme tvarohovou náplň, poklademe vykrájenými tvary, vložíme do trouby o teplotě 180 stupňů C a upečeme. Z formy vyjmeme koláč až po vychladnutí.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".