Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jaderníků a oloupeme, peckovice odpeckujeme), ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, śťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posypeme cukrem a dáme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Pak přidáme asi 2 dl vody, rumu nebo ovocné šťávy a ještě 10 minut pečeme na 250 stupňů C. Horké plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V zimě dáme do hrnečku asi 2-3 lžičky směsi, zalijeme horkou vodou a případně dochutíme cukrem, rumem ap. Věřte, že zahřeje.
Koření je lépe dát do malého sítěného sáčku a po upečení vyndat