Čekankové puky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a na spodním konci vykrojíme košťál, který bývá hodně hořký. Potom čekanku nakrájíme na proužky. Bílou ředkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme pomeranč, rozdělíme na dílky a každý dílek ještě na kousky. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka. Zázvor také oloupeme a nastrouháme na nudličky. Všechny připravené suroviny včetně oříšků dáme do mísy.
Jogurt smícháme s citrónovou šťávou, solí, cukrem a kari kořením, dresinkem přelijeme salát a promícháme. Můžeme ihned podávat.
Poznámka:
Jde o salát z méně obvyklých surovin, kombinující nahořklou chuť čekanky se sladkou chutí banánu, pomeranče i štiplavou chutí ředkve. Možná přijdete čekance na chuť, ostatně čekanka působí detoxikačně, podporuje trávení a má vliv i na snižování cholesterolu.