Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čekankový salát s banánem a pomerančem
(kni)
recept číslo: 2331
cekbansa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

2 čekankové puky
100 g bílé ředkve
1 pomeranč
1 banán
1 cm čerstvého zázvoru
100 g jogurtu
1 lžíce jemně nasekaných oříšků
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička kari koření
trochu soli a cukru
 

Postup

Čekankové puky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a na spodním konci vykrojíme košťál, který bývá hodně hořký. Potom čekanku nakrájíme na proužky. Bílou ředkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme pomeranč, rozdělíme na dílky a každý dílek ještě na kousky. Oloupaný banán nakrájíme na kolečka. Zázvor také oloupeme a nastrouháme na nudličky. Všechny připravené suroviny včetně oříšků dáme do mísy.
Jogurt smícháme s citrónovou šťávou, solí, cukrem a kari kořením, dresinkem přelijeme salát a promícháme. Můžeme ihned podávat.

Poznámka:
Jde o salát z méně obvyklých surovin, kombinující nahořklou chuť čekanky se sladkou chutí banánu, pomeranče i štiplavou chutí ředkve. Možná přijdete čekance na chuť, ostatně čekanka působí detoxikačně, podporuje trávení a má vliv i na snižování cholesterolu.

Názory čtenárů

Včera jsem ho dělala, ovšem jen z jednoho čekankového puku, ostatní suroviny jsem použila v uvedeném množství. Salát byl opravdu výborný, není třeba se této nezvyklé kombinace obávat.
Česká hospodyňka dne 25.9.2008 08:06:18
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".