Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ŕezy s jablkovou a tvarohovou náplní
(bab)
recept číslo: 2318
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

140 g hladké mouky
40 g moučkového cukru
80 g rostlinného tuku
1 žloutek
špetka mleté skořice
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička čerstvé nastrouhané citrónové kůry
1 lžička prášku do pečiva

Jablková náplň:
600 g jablek
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce bílého vína
50 g moučkového cukru

Tvarohová náplň:
250 g měkkého tvarohu
60 g moučkového cukru
30 g polohrubé mouky
2 žloutky
50 ml mléka
1 vanilkový cukr
50 g rozinek
6 bílků

a trochu čokoládové polevy na ozdobení
 

Postup

Začínáme přípravou jablečné náplně. Jablka (nejlépe nakyslá) oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky. Přidáme citrónovou šťávu, víno a cukr a pod pokličkou dusíme do měkka. Necháme vychladnout.
Z mouky, prášku do pečiva, nastrouhaného rostlinného tuku, cukru, žloutku, skořice, citrónové kůry a šťávy vypracujeme rukama těsto. Na pomoučeném vále ho vyválíme na plát, kterým vyložíme dno a boční stěny větší dortové formy (nevytíráme ji tukem). Na dně těsto propícháme vidličkou a předpečeme v troubě do světle žluta. Na těsto rozetřeme vychladlou jablečnou náplň, na ni natřeme tvarohovou náplň, uhladíme a dopečeme.
Upečený moučník ozdobíme čárkami čokoládové polevy.
Příprava tvarohové náplně:
Tvaroh umícháme se žloutky a cukrem a přidáme trochu mouky a mléka tak, aby vznikla tužší tvarohová hmota. Potom zamícháme tuhý sníh z bílků, propláchnuté a okapané rozinky a vanilkový cukr.
Poznámka: Trochu pracnější, ale zato spotřebujeme nekvalitní jablka a také zbylé bílky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".