Maso nakrájíme na hrubší nudličky. Cibule očistíme a nahrubo nasekáme. V kastrolu vyškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní trochu sádla a také hrubě nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené maso, promícháme a orestujeme. Osolíme a chvíli ho podusíme. Přidáme sladkou papriku (více) a dvě špetky pálivé papriky, nakrájenou feferonku a dobře zamícháme. Podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme až je maso měkké.
Nakonec přidáme na proužky nakrájenou papriku, červenou kapii bez nálevu a na tenké plátky nakrájený česnek. Šťávu z pod masa dolijeme vínem, promícháme, dosolíme a společně prohřejeme.Omáčka se ničím nemusí zahušťovat, zahustila ji cibule a paprika.
Papričku podáváme s čerstvým pečivem.