Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Moravský vrabec
(kni)
recept číslo: 2310
morvab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

400 g vepřového bůčku
400 g vepřové plece
3 cibule
5 stroužků česneku
kmín
hladká mouka
200 ml vývaru (vody)
sůl
 

Postup

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky a vložíme do pekáče společně s nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, promícháme, přikryjeme pikličkou a vložíme do trouby předhřáté na 250 stupňů C. Podle potřeby podléváme vývarem.
Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme trochou vývaru a necháme provařit. Pak přidáme zpět maso a necháme prohřát.
Můžeme podávat s chlupatými knedlíky a s červeným zelím, samozřejmě přijdete i na další české a moravské varianty příloh.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".