Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Debrecínská pečeně
(kni)
recept číslo: 2303
debrepe.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

750 g vepřové kýty (v celku)
60 g slaniny
sůl
sladká mletá paprika
máslo
cibule
100 ml kysané smetany
1 lžíce hladké mouky
 

Postup

Z poloviny slaniny nakrájíme tenké hranolky a maso jimi prošpikujeme. Na povrchu ho osolíme a posypeme paprikou. V kastrolu rozpálíme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a po všech stranách opečeme maso. Potom ho podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do šťávy přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky a na jemné kostičky nakrájený zbytek slaniny. Promícháme, plátky masa vrátíme do omáčky a společně prohřejeme.
Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Místo kýty jsem použila plecko,slaninu jsem vyškvařila.Slaninou a cibulí jsem nešetřila,obojí dá masu výbornou chuť.Opravdu moc dobré a v papiňáku rychlé jídlo.
Jarča. dne 27.2.2012 10:22:11
Místo kýty jsem použila plecko,slaninu jsem vyškvařila.Slaninou a cibulí jsem nešetřila,obojí dá masu výbornou chuť.Opravdu moc dobré a v papi ňáku rychlé jídlo.
Jarča. dne 27.2.2012 10:20:22
Místo kýty jsem použila plecko,slaninu jsem vyškvařila.Slaninou a cibulí jsem nešetřila,obojí dá masu výbornou chuť.Opravdu moc dobré a v papi- ňáku rychlé jídlo.
Jarča. dne 27.2.2012 10:10:33
já dělám debrecínku celkem jinak. Na rozpaleném oleji párkem prošikovanou kýtu,přídám cibuli,podleju a peču v troubě.Když maso změkne,št´ávu rozmixuji,přidám rajčatový protlak a zahustím.Nakonec nakrájím do omáčky druhou půlku párku
nada dne 16.10.2011 10:48:35
Omáčka mi připadá moc jemná. Já dělám něco podobného, ale rozdílu je dost. Maso mám připravené na plátky, nejlepší je krkovice- lze použít jakékoliv maso- přidávám koření/nové koření, bobkový list, pepř/. Osmažím na cibuli, pak zasypu paprikou, malinko znovu osmažím a hned podleju.Šťávu zcedím a zahustím s moukou a sladkou smetanu, dochutím mletým pepřem a nakonec asi lžící másla.Je kořeněná a sladká, ale za pokus stojí. Někdy taky vařím na kyselo. Obě varianty jsou dobré. Za pokus stojí, hlavně že je to rychlé jídlo, bez spousty nádobí a s knedlíkem to nemá chybu.
marta dne 13.2.2009 01:28:41
Tímto jídlem byli všichni nadšeni,opravdu dobré vřele doporučuji!!!!!
alex dne 12.1.2009 16:42:57
Moc dobré. Doporučuji.
Petra dne 18.8.2008 11:27:03
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".