Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší plátky a naklepeme. Očistíme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a také jemně pokrájíme. V kastrolu rozehřejeme olej, zpěníme na něm polovinu nakrájené cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opečeme. Vložíme plátky masa a necháme po obou stranách zatáhnout. Osolíme, opepříme a dusíme tak dlouho, až se šťáva z masa vydusí. Potom zaprášíme moukou, necháme ji zasmahnout a za stálého míchání podlijeme vodou. Přidáme jemně nakrájenou druhou polovinu cibule a zeleninu, hořčici, bobkový list, jalovec a zavařeninu a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Do hotové šťávy vmícháme víno a smetanu, společně vše prohřejeme, ale už nevaříme.
Na talíři maso přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme s houskovými knedlíky.