Pstruhy očistíme, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme grilovacím kořením. Do břišní dutiny vložíme kousek másla a zasypeme bazalkou. Pstruha položíme na dostatečně velký pruh alobalu, obložíme ho plátky nakrájených brambor a ještě jednou posolíme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme kousek másla, alobal důkladně uzavřeme a grilujeme 15 až 20 minut.
Poznámka: Výhodou je, že je současně hotová i příloha. Ideální na chatu či chalupu, od grilování nemusíte odbíhat ke sporáku.
Poznámka: Fotografie je z přípravy balíčku - pstruh je okořeněný v břišní dutině, jsou přiložené brambory posypané nakrájenou bazalkou. Stačí grilovat 30 minut, balíček není nutné obracet. Lze ho celý přenést na talíř a uprostřed opatrně rozříznout, aby odešla pára. Pstruh má v této úpravě trochu nezvyklou, ale velmi lahodnou chuť. Fotografie hotového jídla bohužel nevznikla.