Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Neobvyklá zeleninová polévka s noky
(cas)
recept číslo: 2284
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

250 g netučného tvarohu
100 g polohrubé mouky
70 g strouhaného parmazánu
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
2 vejce
1 malá cuketa
1 pórek
2 rajčata
čerstvá bazalka
 

Postup

Z tvarohu, mouky, parmazánu, soli, pepře a nastrouhaného muškátové oříšku uhněteme hladkou hmotu. Pak do ní vmícháme obě vejce a znovu vypracujeme tak, aby těsto bylo hladké a tuhé. Necháme ho asi 30 minut odpočinout v chladnu. Z těsta vykrajujeme lžičkou noky a ty zavařujeme do vroucí dost osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme se drátěnou naběračkou a necháme okapat.
Cuketu a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme – pórek na kolečka, cuketu na kousky. Rajčata také omyjeme, nařízneme do křížku a spaříme horkou vodou. Poté je oloupeme, odstraníme jadérka a rajčata nakrájíme na kostičky. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vroucí osolené vody (nebo zeleninového vývaru) a povaříme asi 5 minut. Potom přidáme uvařené noky, necháme společně prohřát, ale už dále nevaříme. Odstavíme ze zdroje tepla, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a popřípadě ještě trochu strouhaného muškátového oříšku. A také přidáme čerstvé bazalkové lístky.

Názory čtenárů


jarka.skrobakova dne 7.12.2011 23:05:23
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".