Tuk (můžeme použít třeba máslo) rozpustíme a necháme téměř vychladnout. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a lehce vmícháme do vaječné pěny. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a lžíci vody a lehce promícháme.
Nízkou kulatou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní naplníme a pečeme v troubě při teplotě 175 stupňů C asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli ve formě a teprve vlahý korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Korpus si můžeme připravit také den předem (nebo ho koupíme hotový).
Zakysané smetany smícháme s mandlovým likérem a vanilkovým cukrem. Přidáme ušlehanou smetanu a lehce promícháme. Natřeme na dort a ozdobně poklademe ovocem. Drobnější ovoce (maliny, borůvky, rybíz) necháme celé, větší ovoce (nektarinky) krájíme na dílky.
Dort je určen k rychlé spotřebě!