Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Ovocný dort
(cas)
recept číslo: 2282
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

Korpus:
100 g tuku
2 vejce
75 g cukru
100 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
½ lžičky prášku do pečiva
Náplň:
2 zakysané smetany (ne light)
1 lžíce mandlového likéru
100 g smetany ke šlehání
1 balíček vanilkového cukru
Různé druhy ovoce na ozdobení
 

Postup

Tuk (můžeme použít třeba máslo) rozpustíme a necháme téměř vychladnout. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, mouku smícháme se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a lehce vmícháme do vaječné pěny. Nakonec přidáme rozpuštěný tuk a lžíci vody a lehce promícháme.
Nízkou kulatou formu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní naplníme a pečeme v troubě při teplotě 175 stupňů C asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme ještě chvíli ve formě a teprve vlahý korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Korpus si můžeme připravit také den předem (nebo ho koupíme hotový).
Zakysané smetany smícháme s mandlovým likérem a vanilkovým cukrem. Přidáme ušlehanou smetanu a lehce promícháme. Natřeme na dort a ozdobně poklademe ovocem. Drobnější ovoce (maliny, borůvky, rybíz) necháme celé, větší ovoce (nektarinky) krájíme na dílky.
Dort je určen k rychlé spotřebě!

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".