Koláč se skládá ze dvou těst – z křehkého a třeného. Nejdříve připravujeme křehké těsto, protože musí v chladnu odležet. Oddělíme se polovinu másla a necháme ji v teple změknout, protože ji později použijeme na třené těsto (můžeme použít i jiný druh tuku). Hladkou mouku prosijeme, přidáme k ní lžíci moučkového cukru, sůl a tři lžíce studené vody. Promícháme a ke vzniklé kaši přidáme na kousky nakrájené tuhé máslo. Rukama rychle zpracujeme v hladké těsto a necháme ho rozležet asi 1-2 hodiny v chladnu. Poté těsto rozválíme na vále, vykrojíme z něj kruh o velikosti dna kulaté koláčové formy a ze zbytku vytvoříme pruh o šířce asi 3 cm, který použijeme na stěnu formy. Formu lehce vytřeme tukem, vyložíme těstem a přitlačíme zejména v místě, kde se dotýkají oba díly. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou.
Ananas z konzervy odcedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
Na třené těsto třeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přidáme tři žloutky, hladkou mouku a mleté mandle. Hotové těsto rozprostřeme do formy na křehké těsto a navrch dáme nakrájený ananas. Ušleháme smetanu ke šlehání, zvlášť ušleháme tuhý sníh z bílků a obojí promícháme. Touto hmotou potřeme povrch koláče a formu vložíme do trouby předhřáté na 180 stupňů C. Pečeme asi 40 minut.