Vejce uvaříme natvrdo (8 minut),necháme vychladnout a oloupeme. Mleté vepřové maso důkladně promícháme s jemně nastrouhanými syrovými bramborami, smetanou ke šlehání, kořením a solí.
Na prkénko nebo pracovní plochu upevníme potravinářkou fólii, posypeme ji strouhankou a rovnoměrně do tvaru obdélník na ni rozetřeme masovou směs. Tu potřeme sardelovou pastou, poklademe plátky salámu a k jednomu z delších krajů uděláme řadu z vařených vajec. Pomocí potravinářské fólie roládu stočíme co nejpevněji, přeneseme do pekáče vytřeného sádlem, trošku podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě. Ke konci pečení sundáme pokličku, roládu polijeme výpekem a necháme zčervenat.
Můžeme podávat teplé s přílohou nebo jako součást studených mís s čerstvou zeleninou.