Mouku společně s cukrem, máslem, mlékem a žloukem zpracujeme na těsto, zabalíme do fólie a necháme rozležet asi hodinu v chladnu.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů C, tukem vytřeme formu o průměru 28 cm. Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále, pomocí válečku přeneseme do formy a umístíme částečně i na stěny formy. Těsto na dně několikrát propíchneme vidličkou a dáme do trouby předpéct asi na 15 minut.
Z omytého citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince, nakrájíme podélně na tenké plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme žervé, tvaroh, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový cukr a škrobovou moučku, citrónovou kůru a žloutky. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.
Na předpečený korpus rozetřeme větší část jablečných plátků, na to rozprostřeme všechnu tvarohovou nádivku a povrch poklademe zbylými jablky. Vrátíme do trouby a pečeme asi 50 minut při teplotě 200 stupňů C. Koláč po vyjmutí z trouby potřeme rozehřátou meruňkovou zavařeninou a posypeme mandlovými lupínky.
Na fotografii jsem dala mandlové lupínky hned, protože jsem neměla meruňkovou zavařeninu.