Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Brusinkový králík
(cas)
recept číslo: 2244
kralbru.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 porce králičího masa
1 lžička cukru
2 mrkve
1 pórek (bílá část)
2 cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce brusinek
1 citron
1 lžíce sušené šalvěje
 

Postup

Použijeme buď králičí stehna, nebo pokud máme celého králíka, tak ho rozdělíme na porce. Opláchnuté a osušené maso potřeme solí, prolisovaným česnekem brusinkami. Zeleninu očistíme, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky. V kastrolu rozpálíme máslo, na něm orestujeme kolečka mrkve, přidáme pórek a cibuli a ještě znovu orestujeme . Do tohoto základu vložíme připravené porce králičího masa, posypeme šalvějí, nastrouhanou citrónovou kůrou a pokapeme asi lžící citrónové šťávy. Vše mírně podlijeme (vodou, vývarem), přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
Šťávu necedíme ani nemixujeme. Podáváme s těstovinami nebo s bramborem.

Názory čtenárů

Díky za připomínku, je již opraveno.
Česká hospodyňka dne 2.4.2008 11:48:47
Neposypeme šalvějem, ale šalvějí - kým čím - šalvějí - vzor nůše!!!jinak výborné!!§
dne 1.4.2008 22:54:01
Měl jsem ho k večeři a je moc dobrý
čoudek dne 25.3.2008 18:28:13
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".