Žloutky utřeme s moučkovým cukrem do pěny, přidáme mleté ořechy, kakao a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu na srnčí hřbet vytřeme pečlivě tukem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto do ní nalijeme. Rozetřeme rovnoměrně až ke krajům a formu vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme.
Po chvíli upečený hřbet vyklopíme opatrně na mřížku a necháme vychladnout. Zatím si připravíme ořechovou náplň. Mleté ořechy spaříme horkým mlékem, promícháme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a potom do něj po částech vmícháme ořechovou hmotu. Broskve vyjmeme z nálevu a necháme odkapat. Korpus rozřízneme podélně, spodní část potřeme meruňkovým džemem a poklademe na kousky pokrájenými kompotovanými broskvemi. Řeznou plochu vrchní části potřeme rovnoměrně ořechovou hmotou a obě části spojíme (a přitiskneme). Srnčí hřbet polijeme čokoládovou polevou (máslo rozpustíme, přidáme nalámanou čokoládu a rozmícháme do hladka).