Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Hovězí vývar
(cas)
recept číslo: 2230
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g předního hovězího masa
polévková zelenina (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
svazek pažitky
1 bobkový list
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
mletý pepř

Noky:
50 g másla
3 vejce
3 lžíce mléka
150 g polohrubé mouky
3 lžíce jemně nasekané pažitky
špetka muškátového květu
sůl
 

Postup

Vývar si připravíme den předem (dá to práci, ale bude to sváteční polévka). Maso vcelku vložíme do velkého hrnce se dvěma litry studené vody a na mírném příkonu tepla přivedeme k varu. Jakmile se vývar začne vařit, sebereme mělkou naběračkou pěnu. Potom přidáme očištěnou a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu, na čtvrtky rozkrojenou cibuli, bobkový list a tymián. Vývar vaříme zvolna asi 2 hodiny v nepřikryté nádobě, dokud se nevyvaří asi polovina vody.
Potom vývar přecedíme přes jemné síto do jiného hrnce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Ze studeného vývaru pečlivě sebereme tuk, který se usadí na povrchu. Před podáváním uvedeme vývar do varu a zavaříme do něj nočky, které vykrajujeme z připraveného těsta lžící namočenou ve vroucí polévce. Noky vaříme asi 5 minut, vývar podáváme horký.
Příprava noků:
Změklé máslo utřeme s vejci, osolíme a postupně přidáváme mléko a mouku a třeme, až získáme tužší těsto. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku, špetku muškátového květu a necháme krátce odležet.
Poznámka:
Pracně připravený vývar lze samozřejmě nahradit vývarem z kostky, ale pak je to už o něčem jiném.

Názory čtenárů

to máte pravdu že je vynikající hoklane ale máte strašnou přezdívku
irenka dne 3.4.2008 18:04:23
no je velmi vyníkjíci
hoklan dne 3.4.2008 18:03:10
to máte pravdu že je kokosinko ale máte strašnou přezdívku
irenka dne 3.4.2008 18:02:46
ano je
kokosinko dne 3.4.2008 18:02:19
no je velmi vyníkají cí
dne 3.4.2008 18:02:02
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".