Filety z lososa nakrájíme na proužky široké asi 2 cm a naložíme je do směsi kečupu, sojové omáčky a worcesteru. Necháme je alespoň hodinu odležet v chladnu.
Cuketu i pórek nakrájíme na kolečka, z chilli papričky odstraníme semínka a nasekáme na velmi malé kousky.Kuskus si připravíme dle návodu na obalu.
Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu a chilli papričku. Přidáme marinované maso a opečeme. Promícháme s připraveným kuskusem a podáváme.
Jak připravíme kuskus? Nejdříve ho nasypeme do misky, přidáme 3 lžíce kvalitního oleje a vidličkou promícháme. Vidlička je na promíchání nejlepší, netvoří se hrudky. V kastrolu (nejlépe teflonovém) si uvaříme vodu s 1 lžičkou soli (místo vody můžeme použít zeleninový vývar). Kuskus vsypeme do vařící slané vody, mícháme a až se voda vstřebá, odstavíme ze zdroje tepla a necháme přikryté pokličkou asi 3 minuty. Potom přidáme 3 oříšky másla, dáme na dvě či tří minuty opět na teplo a promícháme, až se máslo rozpustí. Potom opět odstavíme a necháme ještě asi 10 minut v kastrolu přikrytém poklicí.
Takto připravený kuskus můžeme promíchat se zeleninou krátce opečenou na oleji.
(viz fotografie). Je to chutné, lehce stravitelné, zdravé a je to příjemná změna.