Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Citrónová kuřecí stehna s rozmarýnem
(cas)
recept číslo: 2215
stehnabaz.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 kuřecí stehna
2 chilli papričky
30 g másla
čerstvá rozmarýna
6 stroužků česneku
100 ml citrónové šťávy
100 ml kuřecího vývaru
4 brambory
1 lžíce oleje
sůl
 

Postup

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme. Chilli papričky nakrájíme nadrobno, rozmarýnu opláchneme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si i citrónovou štávu a vývar (stačí z kostky). Na pánvi nebo v kastrolu rozpálíme máslo s olejeme a kuřecí stehna opečeme po obou stranách. Přidáme chilli papričky, rozmarýnu a česnek, přilijeme citrónovou šťávu a vývar. Pánev nebo kastrol zakryjeme pokličkou, snížíme příkon tepla a pomalu dusíme asi půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a můžeme sebrat i tuk, který se shromažďuje na povrchu.
Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 až 2 cm. V polovině dušení je přidáme k masu.
Stehno na talíři ozdobíme plátkem citrónu. Vhodnou přílohou je dušená mrkev. Poznámka pro šťouraly: Na fotografii je vrchní kuřecí stehno podle uvedeného receptu, ovšem doplněné rýží a trochou dušeného hrášku. Taky dobré.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".