Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, osolíme. Chilli papričky nakrájíme nadrobno, rozmarýnu opláchneme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si i citrónovou štávu a vývar (stačí z kostky). Na pánvi nebo v kastrolu rozpálíme máslo s olejeme a kuřecí stehna opečeme po obou stranách. Přidáme chilli papričky, rozmarýnu a česnek, přilijeme citrónovou šťávu a vývar. Pánev nebo kastrol zakryjeme pokličkou, snížíme příkon tepla a pomalu dusíme asi půl hodiny. Během dušení občas zamícháme a můžeme sebrat i tuk, který se shromažďuje na povrchu.
Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky o hraně asi 1 až 2 cm. V polovině dušení je přidáme k masu.
Stehno na talíři ozdobíme plátkem citrónu. Vhodnou přílohou je dušená mrkev.
Poznámka pro šťouraly:
Na fotografii je vrchní kuřecí stehno podle uvedeného receptu, ovšem doplněné rýží a trochou dušeného hrášku. Taky dobré.