Kachnu očištíme, opláchneme, necháme okapat a rozsekáme na porce a částečně odstraníme i kosti a přebytečný tuk. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, zázvorem, kari kořením, citrónovou šťávou a trochou oleje. Vznikne pasta, kterou vetřeme do kachních porcí, maso propícháme ještě vidličkou. Takto upravené maso necháme odležet nejméně do druhého dne v chladnu.
Čerstvý ananas oloupeme, vnitřní tuhou část pokrájíme a dáme na dno pekáče vytřeného olejem. Přilijeme bílé víno. Navrch naskládáme porce kachny, pekáč přikryjeme a dáme kachnu péct do rozpálené trouby. Běheme pečení porce otáčíme a poléváme výpekem. Těsně před koncem poprášíme masou moučkovým cukrem, odstraníme pokličku a necháme dopéct do zlatova.
Maso vyjmeme a uchováme v teple, zbylou šťávu zahustíme trochou škrobu rozmíchanou ve lžíci studené vody. Do štávy nakrájíme zbývající ananas, vrátíme zpět porce kachny a dáme společně ještě na chvíli do trouby prohřát.
Podáváme se slavnostněji upravenou rýží (například rozinkovou nebo oříškovou).