Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Srnčí na víně
(cas)
recept číslo: 2199
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g srnčí kýty nebo plece
150 g slaniny
50 g másla
špetka drceného jalovce
2 lžíce oleje
2 cibule
300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel)
1 lžíce octa
1 citrón
2 lžičky koření na divočinu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
¼ l červeného vína (frankovka, vavřinec)
1 lžíce švestkových povidel
brusinkový kompot
 

Postup

Maso pečlivě odblaníme a protkneme hranolky uzené slaniny. Posypeme ho drceným jalovce, polijeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň den v chladnu odležet.
Druhý den maso osolíme a prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a i tu necháme trochu opéct. Zastříkneme octem, podlijeme vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření a na plátky nakrájený citrón. Přikryjeme, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, přidáme povidla a rozmícháme. Podle potřeby rozředíme vínem. Omáčku dobře provaříme a procedíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Omáčkou poléváme nakrájené porce masa, vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".