Maso pečlivě odblaníme a protkneme hranolky uzené slaniny. Posypeme ho drceným jalovce, polijeme rozpuštěným máslem a necháme alespoň den v chladnu odležet.
Druhý den maso osolíme a prudce opečeme na oleji ze všech stran. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a i tu necháme trochu opéct. Zastříkneme octem, podlijeme vývarem a částí vína. Přidáme divoké koření a na plátky nakrájený citrón. Přikryjeme, vložíme do trouby a za občasného podlévání pečeme až je maso měkké. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, přidáme povidla a rozmícháme. Podle potřeby rozředíme vínem. Omáčku dobře provaříme a procedíme. Ochutnáme a podle potřeby dosolíme. Omáčkou poléváme nakrájené porce masa, vhodnou přílohou jsou knedlíky.