Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kachna po burgundsku
(cas)
recept číslo: 2196
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

kachna (do 2 kg)
kachní játra
sůl
oregano
bazalka
½ l červeného vína
2 lžíce koňaku
2 cibule
100 g žampionů
lžička hladké mouky
200 ml (drůbežího) vývaru
citrónová šťáva
 

Postup

Kachnu očistíme, osolíme uvnitř i na povrchu a vnitřek navíc „vytřeme“ oreganem a bazalkou. Přelijeme vínem a koňakem a takto upravenou kachnu necháme v chladnu odležet do druhého dne.
Druhý den kachnu předáme do pekáče, podlijeme pouze částí vína, přidáme hrubě nasekanou cibuli, pekáč přikryjeme a kachnu dusíme v troubě do měkka. Podle potřeby podléváme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, kachní játra pokrájíme na kousky. Upečenou kachnu vyjmeme, rozporcujeme a udržujeme v teple. Část šťávy z pod kachny přecedíme a udusíme v ní játra a nakrájené žampiony. Druhou část šťávy necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme ji a rozředíme vývarem a zbylým vínem s koňakem. Přidáme žampiony s játry, dochutíme citrónovou š'távou a potom do štávy vrátíme naporcovanou kachnu.
Podáváme s bramborovými knedlíky nebo s kroketami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".