Cibuli oloupeme a velmi jemně nakrájíme. Přidáme nasekané čerstvé bylinky (koriandr, tymián, majoránka), sojovou omáčku, bílé víno, česnek, cukr a sůl a trochu drceného zeleného pepře. Vše dobře promícháme a do tého marinády naložíme omytá a osušené kuřecí prsa. Nádobu zakryjeme a necháme v chladnu odležet nejlépe přes noc.
Protože vlastní příprava masa bude velmi rychlá, připravíme si nejdříve červenou rýži. Na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, zázvor a pokrájenou papriku a pokrájenou čerstvou chilli papričku. Na závěr přidáme trochu mleté papriky a osolíme. Přidáme rýži, přilijeme vodu tak, aby sahala asi 2 cm nad rýži a přivedeme k varu. Jakmile stoupne rýže na hladinu, vložíme nádobu s rýží do vyhřáté trouby na 180 stupňů C. Troubu hned poté vypneme a rýži v ní ponecháme asi 30 minut. Pak ji vyjmeme, lehce promícháme velkou vidličkou a podáváme s masem.
Marinovaná kuřecí prsa opečeme na teflonové pánvi s velmi malým množstvím oleje asi 2 minuty po každé straně. Potom pánev zakryjeme poklicí, odstraníme ze zdroje tepla a necháme stát asi 10 minut. Upečená kuřecí prsíčka nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s červenou rýží.
Poznámka:
Rýže je na čtyři porce moc, na naše poměry je to spíše 6 porcí.